Yrkesskolen i Burhuza

Les siste oppdatering fra prosjektet her.

I Burhuza ligger det en fagskole som utdanner bilmekanikere, snekkere og murere. Dette er den eneste yrkesskolen i Sør-Kivu som utsteder statlig godkjente fagbrev. I tillegg har de en teknisk fagskole som gir videreutdanning etter fullført fagbrev. Denne skolen ble svært godt utstyrt av norske misjonærer før krigen, med et stort utvalg av maskiner til bearbeiding av treverk. Avgangselevene fra denne skolen har vært svært ettertraktet, og mange byggeplasser i Bukavu har en byggeleder fra Burhuza. Skolen haddde tidligere en egen butikk hvor de solgte det som ble laget for å finansiere skoledriften. Under krigen ble imidlertid skolen okkupert av en opprørsgruppe i flere måneder. Opprørsgruppen plyndret skolen og butikken og ødela mye læringsmateriell. De tok ikke med seg de store maskinene, men alle motorene ble stjålet. Skolens har som følge av dette mistet en stor inntektskilde og undervisningsmulighet.

 

Buddies for Africa ønsker nå å støtte skolen i Buruza slik at de kan komme seg på beina igjen, og kan fortsette å utdanne elever i praktiske yrker. Vi vil finansiere reperasjon av en av de største maskinene ved yrkesskolen Burhuza. Maskinen brukes til å lage planker og gulvlister.  Elevene ved yrkesskolen vil til gjengjeld bruke maskinen til å lage skolepulter som vil bli gitt til barneskoler som BFA støtter.

 

Maskinene skal i utgangspunktet brukes til utdanningsformål. Etter hvert som maskinene kommer i drift vil skolen kunne selge treproduktene og inntekten fra det eventuelle salget vil gå tilbake til å drifte skolen.

 

Buddies for Africa synes dette er et viktig prosjekt fordi elever som har fullført yrkesskolen har mulighet til å skape sin egen arbeidsplass, dersom de ikke blir ansatt av andre firma. På den måten sikrer de en jobb og inntekt for seg selv og familien i et område hvor svært mange i dag er uten arbeid. 

Totalbudsjettet for dette prosjektet er 8 480 dollar (ca. 67 500 norske kroner med dagens dollar kurs). Dette dekker reperasjon av maksinen, materiale til skolepulter, samt transport av pultene til de ulike skolene.


 Prosjektoppdateringer

Januar 2018 - Produskjon av skolepulter i Burhuza
Februar 2018 - 
Nye pulter fra snekkerelever i Burhuza til skolebarn i området