Ny skole tar form i Muyange

Publisert 11.09.2016 av Marit Moi


Grunnmuren er ferdig og det nye skolebygget begynner sakte men sikkert å ta form i Muyange, landsbyen som ligger 14 km fra Bukavu, hovedstaden i Sør-Kivu. Avstanden fra Bukavu er ikke så lang å regne i norsk sammenheng, men veiene er svært dårlige og det eneste transportmiddelet for de fleste innbyggerne er deres egne bein.
 

  

BFA samarbeider med organisasjonen ACAD i arbeidet om å gi barna i Muyange bedre lærevilkår. Representanter for ACAD har besøkt landsbyen ved flere anledninger og hatt møter med innbyggerne for å kartlegge hvilke behov de har. Dagens skole i Muyange er laget av leire, noen enkle plankebiter og presenning. Den er ikke stor nok for alle elevene og er svært eksponert for dårlig vær.
 

BFA samarbeider med organisasjonen ACAD i arbeidet om å gi barna i Muyange bedre lærevilkår. Representanter for ACAD har besøkt landsbyen og hatt flere møter med innbyggerne for å kartlegge hvilke behov de har.   Dagens skole i Muyange er laget av leire, presenning og enkle plankebite 

Det er planlagt at det nye bygget skal inneholde tre klasserom. Innbyggerne i Muyange er allerede godt i gang med å samle stein og sand til den videre byggeprosessen. Målet er å få skolen ferdig før regntiden setter inn i Sør-Kivu. Dette er både for å kunne få fraktet materialer fra Bukavu til Muyange, og for at elevene skal være på plass i regntette klasserom før regntiden setter inn.  

 
ACAD og BFA sin prosjektkoordinator sammen med spente elever i Muyange