Rapport fra Kongo!

Publisert 02.08.2015 av Marit Moi, Siri Nyen og Eirik Sandstø


Vi er tilbake i Norge etter 10 dager i Kongo, hvor vi har fått besøkt gjennomførte og pågående prosjekt, samt sett nærmere på nye muligheter og samarbeidspartnere. Kongo er i ferd med å reise seg etter mange år med krig og uro. Overalt hvor vi reiste ble vi vitner til store behov, men samtidig stor fremtidstro. 

I løpet av turen har vi blant annet besøkt ledere i kirkeorganisasjonen CELPA, som drifter en rekke sykehus og skoler, deriblant sykehuset i Kaziba og skolen i Bolole. I møte med helsekoordinator Jean-Claude i CELPA, ble det uttrykt stor takknemlighet for hjelpen som Buddies gir til sykehuset i Kaziba. Den ekstraordinære hjelpen som har blitt gitt for å dekke sykehusets strømregning og apotekregning ble spesielt trukket frem.


 

Etter noen dager i Bukavu og omeng reiste vi til Kaziba. Der besøkte vi sykehuset og hadde møte med direktørene. Arbeidet ved sykehuset er fortsatt tøft, spesielt med tanke på økonomien, men de ansatte står i det og gjør en svært god innsats for pasientene. Vi lovet å overbringe hilsener til alle givere og venner av sykehuset! Her er ei av jordmødrene sammen med et nyfødt barn.Bildet under viser landsbyen Kaziba. Elven som forsyner kraftverket med vann er synlig i forgrunnen i bildet. Takket være julegavekampanjen har sykehuset lyktes i å nedbetale gjelden til kraftverket. Disse pengene kommer godt med når kraftverket må vedlikeholdes. Vi besøkte kraftverket og fikk en oppdatering på arbeidet som foregår der.På veien tilbake fra Kaziba besøkte vi yrkesskolen i Burhuza. Her fikk vi omvisning av en engasjert rektor. Han hadde mange ideer om hvordan skolen kunne forbedres. Mye av utstyret har blitt plyndret, men det er relativt små summer som skal til for at skolen skal løftes til et høyt faglig nivå igjen.
Vi har videre hatt møter med Hope in Action, som har bygget flere skoler for oss og som har driftet skolegangsprosjektet i flere år. De tok oss med på en rundtur hvor vi fikk besøke flere skoler og elever. Her fikk vi blant annet intervjue ei jente som vi støtter gjennom skolegangsprosjektet. Dette intervjuet kommer på nett i løpet av høsten. 
Vi har hatt en fantastisk inspirerende tur og er klare for å løfte Buddies sitt arbeid til nye høyder. Vi håper du har lyst til å være med på dette. Bli en Buddy i dag!

Hilsen Marit, Siri og Eirik