Bolole - nytt skoleprosjekt i Kongo

Publisert 20.10.2013 av Marit Moi


 

 


Vi har i dag gleden av å fortelle om Buddies for Africa sitt nye skoleprosjekt!  Skolebarna i landsbyen Bolole skal med vår hjelp få nytt skolebygg.
 


Landsbyen Bolole ligger øst i Kongo, mot grensen til Rwanda. Den ligger om lag 1,5 times kjøretur fra byen Bukavu som er hovedstaden i provinsen Sør-Kivu.
 Bolole er en liten landsby med en dramatisk historie. Så sent som i 2005 ble om lag halvparten av mennene i landsbyen drept av Mai Mai-geriljaen som herjet i området.

 

Det er i dag 131 registrerte elever ved skolen i Bolole. Skolen består idag av et lite skur og kirken er tatt i bruk for å huse 4.- 6. klasse.  Det er utfordrende å få til et godt læringsmiljø når tre ulike klasser undervises i et kirkerom med voldsom akustikk. To av våre prosjektledere, Siri og Eirik Sandstø, besøkte landsbyen våren 2013. I Bolole møtte de en lidenskapelig skolesjef med store visjoner for barna. Du kan lese mer fra turen deres her.

 

Innbyggerne i landsbyen har allerede startet arbeidet med skolens grunnmur, men det er lite penger i omløp og de har behov for hjelp til blant annet sement, armeringsjern og takplater. Dette ønsker vi i Buddies for Africa å hjelpe de med. Landsbybeboerne vil selv bidra med det av materiell som kan produseres lokalt og det er et mål at foreldrene skal være med å bygge skolen. Vi tror at landsbyens innbyggere på den måten vil få et større eierforhold til skolen og at de på sikt vil være i stand til å vedlikeholde skolen selv. Vår samarbeidspartner i Kongo, Hope in Action, vil bidra med fagkunnskap og nødvendig veiledning i byggeprosessen, slik at vi får en bærekraftig og solid skole som vil gi gode rammer for utdannelse for barna i området.


Vil du være med oss og bygge skole for barna i Bolole?