Vår historie

Vår historie

Sammen skal vi forme historie

Mange snakker om hvor heldige og priviligerte vi er som kan vokse opp og bo i verdens rikeste land. Vi trenger ikke bekymre oss for om vi får mat på bordet eller tak over hodet. Mulighet til utdanning og hjelp ved sykdom ser vi på som den største selvfølge. Livene våre handler mest om karriere og forbruk – hvor vi kan reise på ferie og hva vi har råd til å kjøpe av det aller nyeste.


Idéen og konseptet, som skulle bli til Buddies for Africa, begynte høsten 2007, ved at Eirik Nygård Monsen og Kristian David Elgen snakket om nettopp dette – hvilken lykke det er å være født inn i denne materielle overflod og de muligheter det gir oss.

Men handler det bare om oss?

Vi har muligheten til å bruke litt av vår tid og litt av våre penger til å bety en stor forskjell for andre som ikke har vært fullt så heldige som oss. Vi mener vi har et ansvar og derfor bestemte vi oss for å gjøre ord om til handling – Buddies for Africa ble skapt. Hans Olav Hellerud og Conrad Myntevik engasjerte seg i arbeidet.

Fra høsten 2007 og frem til høsten 2009 brukte vi mye tid til research, planlegging, tankevirksomhet, møter og konseptutvikling. Kr 100.000,- ble samlet sammen fra familie, venner og egne lommer.

Den 12. oktober 2009 ble stiftelsen Buddies for Africa formelt etablert. Eirik Nygård Monsen, Kristian David Elgen, Hans Olav Hellerud og Conrad Myntevik er stiftere og utgjør stiftelsens styre.

Vinteren 2010 inngikk vi en samarbeidsavtale med PYM om gjennomføring av prosjekter i det østlige Kongo. I mai samme år ble stiftelsens første prosjekt igangsatt, drift av et sykehus i Kaziba. Allerede samme år fikk vi over 100 Buddies som gjorde det mulig for stiftelsen å igangsette flere prosjekter. 

Siden oppstarten av prosjektet i Kaziba har Buddies gjennomført flere skolerelaterte prosjekter i det østlige Kongo, samt et skole- og brønnprosjekt i Sør- Sudan. Buddies ønsker å bety en forskjell for de vi hjelper og vil fortsette å gjennomføre prosjekter som gir fremgang for mennesker i Afrika. Jo flere Buddies vi er, dess større hjelp kan vi gi til de som virkelig trenger det.   
 

Buddies for Africa har foreløpig en kort historie, men har allerede rukket å utrette mye. Dette er bare begynnelsen…

Vil du være med å skrive historie?