Fullført: Skolen i Kalambi Centre

Fullført: Skolen i Kalambi Centre

Skole er en grunnstein

Dette prosjektet ble avsluttet i november 2011. Les avsluttende ord for prosjektet og se en bildehistorie ved å følge denne linken.

Se film fra da BFA besøkte skolen i august 2011, ett år etter prosjektoppstart.

Se film fra da BFA besøkte skoletomten før prosjektoppstart i august 2010.

Se bilder av det første skolebygget som ble reist (nov 2010)!


Prosjektbeskrivelse
Buddies for Africa reiser et skolebygg i byen Kalambi Centre, Kongo. Kalambi Centre er et handelssentrum på landsbygda som ligger midt i et jordbruksdistrikt. Skolebygget som reises ble ved hjelp av norske bistandsmidler påbegynt for noen år siden, men byggingen har siden stoppet opp og de trenger nå vår hjelp. Undervisningen foregår i dag tilnærmet utendørs (stråhytte) for et begrenset antall elever og kan kun foregå i pent vær - Kongo har regntid når vi har vinter. Et nytt skolebygg vil tiltrekke seg dyktige lærere og gi fremgang for landsbyen hvor de to største familiebekymringene er å skaffe mat på bordet og skolegang for barna. 

Med vår hjelp vil 500 barn få et permanent skoletilbud! Å reise en skole bestående av seks klasserom, et lærerværelse og å utstyre denne med grunnleggende undervisningsmateriell som pulter og tavler koster ca. 72.500 kr. 

Du kan bli en Buddy som bidrar til at 500 nye barn får et skoletilbud i Kongo.Prosjektansvarlig Hans Olav Hellerud beskriver skoleprosjektet under BFA-styrets tur til Kongo sommeren 2010.

Quick Facts – Skoleprosjektet i Kalambi Centre

 • Elever skolen vil betjene: Ca 500
 • Klasserom: 6 stk. med plass til 40 elever i hver klasse.
 • Undervisningstimer per dag: Skolen vil være i bruk både formiddag og ettermiddag for at flest mulig skal få benyttet seg av et sjeldent skoletilbud.
 • Beliggenhet: Kalambi Centre, 10 mil øst for Bukavu, Kongo, langs hovedveien som strekker seg gjennom hele Kongo fra Bukavu i øst og Kinshasa i vest.
 • Næring i området: Dyrking av rød palmeolje, ananas, ris, manjok (cassava), peanøtter, etc.
 • Kostnadsestimat bygging av skolen: ca. USD 10.000 = ca. NOK 65.000 (Oppjustert til NOK 72.500 des 2010)
  • USD 2.250 – Ferdigstillelse av påbegynt bygg nr. 1 (tre klasserom): Kun grunnmur og murstein er påbegynt.
  • USD 5.500 – Bygging av skolebygg nr. 2 (tre klasserom + lærerværelse): Enkelt skolebygg med bølgeblikktak. Skolebygget vil likevel fremstå som områdets beste.
  • USD 1.250 – Pulter: En tremannspult koster ca. USD 21.
  • USD 1.000 - Tavler og annet grunnleggende undervisningsmateriell.
 • Lokalt engasjement: Skolen vil bli reist med innsats fra lokalsamfunnet når det gjelder alt fra bygging av pulter til brenning av murstein
 • Drift av skolen: CELPA vil drifte skolen. CELPA driver allerede om lag 50 skoler i Kongo. PYM bistår som kontrollør i bygge- og oppstartsfasen.
 • Milepælsstøtte: Midler til å reise skolebygget vil bli tildelt prosjektlederne av PYM etter hvert som avtalte milepæler nås.
Stråhytten som fungerte som skolebygg (t.v), sommeren 2010            Skolebarn og rektor utenfor nytt skolebygg (t.h.), 22.11.2010Landsbyen viste enorm takknemlighet og glede da BFA besøkte skoleprosjektet sommeren 2010:


Håpefullt barn i døråpningen...Kristian sjekker ut pult- og tavleløsningene inni stråhytten.


Landsbyen ligger i et tropisk landskap. Lokale landsbymedlemmer og buddies på skoletomten.